Rafael Nadal spune „da” participării la Wimbledon şi vrea să obţină al 23-lea titlu de Grand Slam

Rafael Nadal spune „da” participării la Wimbledon şi vrea să obţină al 23-lea titlu de Grand Slam
gazduire web create web design

Rafael Nadal, de 22 de ori campion la turneele majore, se va deplasa luni la Londra, înaintea celui de-al treilea Grand Slam al sezonului, de la Wimbledon. Nadal s-a antrenat intens pe iarbă în ultimele zile, iar piciorul său a reacţionat bine la tratament.

 

 

 
Astfel, spaniolul a anunţat că va participa la cel mai faimos turneu de tenis şi va căuta primul titlu la Wimbledon din 2010 încoace. Spaniolul a avut câteva zile pline, acasă, în Mallorca, antrenându-se pe iarbă cu Feliciano Lopez, după care a hotărât că va juca la Wimbledon.

Cu două titluri majore în palmares, Nadal este cel mai bun jucător al sezonului, câştigând în total patru titluri. Spaniolul a avut nevoie de injecţii pentru a suporta eforturile de la Roland Garros, dar se pare că a trecut de acestea şi se simte mult mai bine înainte de Wimbled, după ce a primit tratamente la picior la Barcelona.

Nadal şi-a făcut debutul la Wimbledon în 2003, la câteva săptămâni după ce a împlinit 17 ani. A obţinut două victorii şi a devenit unul dintre cei mai tineri jucători din turul al treilea. Între 2006 şi 2011, Rafa a jucat cinci finale consecutive la Wimbledon, ridicând trofeele în 2008 şi 2010 şi pierzând alte trei finale în faţa lui Roger Federer şi Novak Djokovic.

Spaniolul a pierdut teren la All England Club în anii următori şi nu a reuşit să ajungă în sferturile de finală între 2012 şi 2017. Nadal şi-a ridicat nivelul la Wimbledon în 2018 şi a învins cinci rivali pentru prima sa semifinală din ultimii şapte ani.

Novak Djokovic l-a oprit într-o bătălie epică de cinci seturi şi cinci ore şi 15 minute, desfăşurată în două zile. Un an mai târziu, Nadal a pierdut un set în drumul spre o altă semifinală la Wimbledon.

În schimb, Roger Federer l-a învins în patru seturi în ultima lor întâlnire în circuit. Aflat la jumătate de drum de un Grand Slam calendaristic, Rafa va căuta să câştige al 23-lea turneu major la Londra, revenind la Wimbledon pentru prima dată din 2019.

După ce s-a antrenat în această dimineaţă cu Feliciano Lopez pe terenurile de iarbă din Mallorca, el a ţinut o conferinţă de presă în care a dezvăluit planurile sale de a juca după o procedură de scurtă durată la picior, după Openul Franţei.

El a spus că va zbura luni la Londra pentru a începe pregătirile, în ciuda faptului că nu are programat niciun turneu de încălzire înainte de a juca.

„Tratamentul medical pentru picior făcut la Barcelona nu este cu rezultate 100% imediate, dar schimbările sunt vizibile, le-am observat, senzaţii ciudate, durerile mele articulare au scăzut. Intenţia mea este să joc la Wimbledon, să călătoresc la Londra luni”, a spus spaniolul într-o conferinţă de presă.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *