Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Proteste împotriva măsurilor sanitare în mai multe oraşe din ţară. UPDATE: Peste 11.000 de persoane în Capitală

Proteste împotriva măsurilor sanitare în mai multe oraşe din ţară. UPDATE: Peste 11.000 de persoane în Capitală
gazduire web create web design

Protest în Bucureşti împotriva măsurilor sanitare în ziua în care s-a înregistrat un nou record de infectări. Traficul între Piaţa Univeristăţii şi Piaţa Victoriei este perturbat. Peste 11.000 de persoane participă la manifestaţile din Capitală. Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţământ deschise, fără constrângeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid. Proteste mai mici au loc şi la Cluj Napoca, Iaşi şi Craiova.

 

 
UPDATE : Peste 11.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei. Traficul în zonă este blocat.

Protestatarii scandează împotriva măsurilor sanitare, a guvernului şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Alexandru Iacob, a spus, sâmbătă, la Aleph News, că momentan nu se aplică amenzi, deşi numărul participanţilor este cu mult mai mare faţă de limita prevăzută de lege. „Nu aş vrea să fac o estimare, pentru că nu aş vrea să greşim. Sunt mai mult de 100 de persoane, aşa cum prevede legea în situaţia de faţă. La momentul actual ne concentrăm pe siguranţa participanţilor. Avem organizatori declaraţi, aşa că ne va fi mai uşor. E important să se poarte masca şi să păstreze distanţarea. Indiferent de situaţie, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm şi se delimiteze de incidente şi să anunţe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob.

UPDATE :  Participanţii au pornit, la ora transmiterii ştirii, spre Piaţa Victoriei.

Cele două proteste din Capitală sunt prezente peste 5000 de persoane. Mai multe sute de persoane protestează şi la Cluj Napoca.

 

Ştire iniţială

Aproximativ 3000 de persoane protestează în zona Pieţa Universităţii. Protestul împotriva măsurilor santitare a fost intens promovat pe reţele de socializare în cursul săptămânii.

Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţământ deschise, fără constrângeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid.

O altă revendicare priveşte plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. Un protest mai mic are loc simultan în Piaţa Victoriei.

Măsurile în vigoare în Capitală, unde incidenţa a trecut de 8 la mie, interzic manifestaţii cu mai mult de 100 de persoane. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.590 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

În Capitală au fost înregistrate peste 2500 de cazuri noi de COVID-19. Unul dintre organizatorii protestului de la Piaţa Universităţii este formaţiunea AUR:

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.