Programul Artemis. NASA depăşeşte încă un obstacol în drumul spre Lună

Programul Artemis. NASA depăşeşte încă un obstacol în drumul spre Lună
gazduire web create web design

NASA a avut un test static cu cele patru motoare ale rachetei SLS. Această rachetă urmează să ducă oameni pe Lună, în câţiva ani. În etapa următoarea de testare va avea loc o lansare adevărată.

 

 
Un pas mic pentru NASA, un salt uriaş în efortul de a merge din nou pe Lună. Racheta gigantică SLS a trecut un nou test în această săptămână.

NASA a depăşit un nou obstacol important în programul Artemis pentru revenirea pe Lună. Motoarele RS-25 ale rachetei SLS au funcţionat timp de 8 minute. A fost vorba de un test static care a avut loc la Centrul Spaţial Stennis din Mississippi. Au fost folosiţi 2.6 milioane de litri de carburant pentru acest succes după ce în ianuarie motoarele au funcţionat mai puţin de 2 minute.

Următoarea fază a proiectului presupune transportarea rachetei la centrul din Florida. Iar la finalul anului va avea loc o lansare reală alături de capsula Orion. Nu va avea însă în primă fază oameni la bord. Dacă totul va decurge aşa cum îşi doreşte NASA, punctul culminant va fi în 2024 când doi astronauţi vor ajunge pe Lună.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *