Prognoza pentru luna iunie. Secetă şi căldură accentuată în sud şi sud-est

Prognoza pentru luna iunie. Secetă şi căldură accentuată în sud şi sud-est
gazduire web create web design

Temperaturile în iunie vor fi pe alocuri caniculare, iar ploiele vor fi rare în următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei transmise vineri de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

 

 
30 mai – 6 iunie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice şi sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată ţara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

6 – 13 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

13 – 20 iunie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

20 – 27 iunie

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *