gazduire web create web design

Produse expirate, rafturi ruginite, aparate neigienizate, găsite de ANPC la operatori din Prahova

Produse expirate, rafturi ruginite, aparate neigienizate, găsite de ANPC la operatori din Prahova
gazduire web create web design

Inspectorii ANPC au dat amenzi de 1,5 milioane de lei unor operatori economici din Ploieşti, Câmpina, Păuleşti şi Vălenii de Munte. Unul dintre cele mai importante abateri a fost comercializarea de produse alimentare cu termenul de valabilitate ilizibil sau depăşit.

 

 

 
„Parte a campaniei <Caravana Consumatorilor> – acţiune menită să alinieze abordarea în control a comisarilor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), la un nivel unitar, în întreaga ţară – s-au derulat ample acţiuni de control, în perioada 7-8.09.2022, în Ploieşti, Câmpina, Păuleşti şi Vălenii de Munte. Echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia au fost coordonate, în acest demers, de preşedintele Horia Constantinescu şi comisarul şef al CRPC Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu”, anunţă ANPC..

În cele două zile, comisarii CRPC Regiunenile Sud Muntenia şi Bucureşti Ilfov au verificat 140 de operatori economici, la 126 dintre aceştia înregistrându-se abateri de la legislaţia în vigoare, în domeniu. În cazul a 14 operatori economici au fost înmânate invitaţii, urmând ca documentele de control să fie încheiate după terminarea verificărilor.

În urma neregulilor constatate pe teren, au fost aplicate diverse sancţiuni, respectiv 190 amenzi contravenţionale, în valoare de 1,5 milioane lei, 19 avertismente, oprirea temporară de la comercializare (până la remedierea deficienţelor) a peste 20.000 de produse neconforme în valoare de peste 1 milion de lei, oprirea definitivă de la comercializare a unei cantităţi de produse alimentare neconforme în valoare de peste 90.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, pentru 36 de unităţi, propunerea închiderii unităţii până la 6 luni, pentru 5 locaţii şi propunerea încetării practicilor incorecta pentru 3 locaţii.

Acţiunile de control s-au desfăşurat în complexul comercial Balif, Serpo, Piaţa Cocoş, Autogara Câmpina, Vălenii de Munte.Piaţa Câmpina, Hotel Restaurant Sky Paulesti, magazinele chinezeşti din Ploieşti.

Printre cele mai importante abateri constatate se numără comercializarea unor produse alimentare cu termenul de valabilitate ilizibil sau depăşit, utilizarea unor camere frigorifice neigenizate corespunzător, cu rafturi metalice ruginite, cu pereţi cu tencuiala sau zugrăveala exfoliată, comercializarea unor produse preparate şi semipreparate fără a avea menţionată data preparării, utilizarea, în blocul alimentar, a unor aparate şi ustensile neigienizate, depreciate, cu rugină, utilizarea unor echipamente de gătire (cuptor de copt, cuvă de fierbere, tăvile de coacere) neigenizate, cu strat gros arsură, existenţa unor pardoseali neigenizate,cu plinte deslipite, depozitarea materiilor prime în locuri nepotrivite (ex: faină depozitată în spaţiul de preparare), utilizarea unor cântare fără verificare metrologică şi utilizarea uleiului de prăjire cu culoare modificată.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *