Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate de la secţia ATI din Piatra Neamţ

Procurorii au dispus expertize asupra aparaturii medicale ridicate de la secţia ATI din Piatra Neamţ
gazduire web create web design

Procurorii Parchetului General au dispus efectuarea unor expertize asupra aparaturii medicale ridicate din secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ pentru a verifica ipoteza izbucnirii incendiului ca urmare a funcţionării defectuoase a acestora. De asemenea, a continuat activitatea de identificare a victimelor şi au fost audiaţi noi martori.

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma incendiului de sâmbătă de la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ se fac cercetări in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Procurorii susţin că au fost dispuse expertize şi constatări asupra aparaturii medicale ridicate, pentru verificarea ipotezei izbucnirii incendiului ca urmare a funcţionării defectuoase a acestora, iar obiectele ridicate în vederea expertizării au fost transmise instituţiilor abilitate şi desemnate pentru efectuarea expertizelor şi constatărilor.

De asemenea, a continuat activitatea de identificare a victimelor şi au fost audiaţi noi martori.

În timpul incendiului produs sâmbătă la secţia ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ au murit 10 persoane, pacienţi intubaţi, bolnavi de COVID-19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienţi a suferit numeroase arsuri şi a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *