gazduire web create web design

Procesul lui Donald Trump merge mai departe, chiar dacă nu mai este preşedinte. Anunţul dat de Nancy Pelosi

Procesul lui Donald Trump merge mai departe, chiar dacă nu mai este preşedinte. Anunţul dat de Nancy Pelosi
gazduire web create web design

Procesul lui Donald Trump merge mai departe în ciuda faptului că nu mai este preşedintele SUA. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi, a declarat joi că se va consulta cu colegii democraţi în zilele următoare cu privire la disponibilitatea Senatului de a începe un proces de punere sub acuzare a fostului preşedinte Donald Trump pentru presupusul său rol în revolta din 6 ianuarie la Capitolul SUA.

 

 
„Voi vorbi liderii cu privire la momentul în care Senatul va fi pregătit pentru procesul fostului preşedinte al Statelor Unite pentru rolul său în instigarea unei insurecţiei la Capitolul Statelor Unite”, a declarat Pelosi reporterilor briefing.

O sursă familiarizată cu ancheta a declarat că Pelosi ar putea trimite articolul de punere sub acuzare Senatului mâine, relatează Reuters.

Pe 13 ianuarie, Camera a aprobat un articol de punere sub acuzare împotriva lui Trump, făcându-l primul preşedinte din istoria SUA care a fost acuzat de două ori. Acum revine Senatului controlat de democraţi să decidă dacă Trump este vinovat. Pentru a fi găsit vinovat este nevoie de două treimi din totalul voturilor. Dacă ar fi găsit vinovat ar putea urma un alt vot ce iar putea interzice lui Donald Trump să mai ocupe fucţia de preşedinte în viitor.

Atacul asupra Capitolului a avut loc în timp ce Congresul a certificat oficial victoria preşedintelui Joe Biden în cursa sa împotriva lui Donald Trump în noiembrie anul trecut.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *