Procesul de destituire a lui Donald Trump va începe pe 8 februarie. Senatul SUA va primi luni articolul de acuzare a fostului preşedinte. Chuck Schumer: ”Va fi un proces echitabil”

Procesul de destituire a  lui Donald Trump va începe pe 8 februarie. Senatul SUA va primi luni articolul de acuzare a fostului preşedinte. Chuck Schumer: ”Va fi un proces echitabil”
gazduire web create web design

Procesul de destituire a lui Donald Trump va începe în a doua săptămână a lunii februarie în Senat, după ce actul de punere sub acuzare a fostului preşedinte va fi transmis Camerei Superioare luni, 25 ianuarie. Chuck Schumer.”Odată întocmite dosarele, prezentarea de către părţi va începe în săptămâna 8 februarie.” Trump este singurul preşedinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare de două ori.

 

 
UPDATE: Procesul de destituire a  lui Donald Trump va începe a doua săptămână din februarie

Procesul de destituire a lui Donald Trump va începe în a doua săptămână a lunii februarie în Senat, după ce actul de punere sub acuzare a fostului preşedinte va fi transmis Camerei Superioare luni, 25 ianuarie, a anunţat şeful majorităţii democrate din Senatul american, Chuck Schumer.

„Odată întocmite dosarele, prezentarea de către părţi va începe în săptămâna 8 februarie„, a declarat Chuck Schumer.

Această întârziere de două săptămâni va permite camerei superioare să confirme în prealabil numirile lui Joe Biden în guvernul său.

Donald Trump urmează să fie judecat pentru „incitare la insurgenţă” după asaltul asupra Capitoliului, pe 6 ianuarie, în timpe ce reprezentanţii aleşi ai Congresului certificau victoria lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa în timpul atacului.

Actul de acuzare a lui Donald Trump va fi transmis luni Senatului american, a precizat vineri liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer, relatează CNN.

„Am vorbit cu preşedintele Pelosi, care m-a informat că articolele vor fi livrate Senatului luni,” a spus Schumer de la pupitrul acestei camere.

Articolul de punerea sub acuzare ar da startul şedinţei Senatului, care este similară unui proces în instanţă, sub acuzaţia de instigare la revolta care a dus la asaltul asupra Capitolului de către susţinătorii lui Trump, în data de 6 ianuarie.

„Senatul va desfăşura un proces privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump,” a spus Schumer. „Va fi un proces complet. Va fi un proces echitabil. Dar nu vă înşelaţi, va exista un proces şi, atunci când acest proces se va încheia, senatorii vor trebui să decidă dacă cred că Donald John Trump a incitat la insurecţie împotriva Statelor Unite.”

Liderul minorităţilor din Senat, Mitch McConnell, ceruseră o amânare până la jumătatea lunii februarie pentru a oferi echipei juridice a lui Trump timp să se pregătească. 

Liderul democrat a respins, de asemenea, argumentul republicanilor din Senat conform căruia un proces de punere sub acuzare a unui fost preşedinte este neconstituţional.

Democraţii vor ca Trump să nu mai poată ocupa funcţii publice niciodată. Trump este singurul preşedinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare de două ori.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *