gazduire web create web design

Primul rover dotat cu proiectoare va ajunge pe Lună în 2023

Primul rover dotat cu proiectoare va ajunge pe Lună în 2023
gazduire web create web design

Roverul lunar VIPER va fi dotat cu proiectoare care să-l ajute să se deplaseze. Viper va căuta apă în zonele foarte întunecate de la polul sud lunar. Va fi primul rover dotat cu proiectoare care va circula pe suprafaţa Lunii.

 

Cea mai nouă dotare a roverului lunar Viper este un set de proiectoare pe care le-ai văzut pe camionetele sau maşinile de teren americane.

E un echipament necesar având în vedere misiunea roverului. Viper va explora zona polului sudic lunar, în căutarea apei atât de necesare viitoarelor habitate lunare.

Nu e o soluţie uşor de găsit, pentru că proiectoarele trebuie să fie suficient de economice ca să nu consume bateriile roverului, dar şi suficient de puternice ca Viper să poată observa zonele foarte întunecate ale lunii.

Specialiştii NASA testează diverse tipuri de lumină, inclusiv cea albastră, pentru a determina care e cea mai potrivită variantă pentru sistemul optic al roverului. Va fi pentru prima dată când unui vehicul lunar i se ataşează lumini.

Şase asemenea proiectoare vor fi instalate pe rover, fiecare fiind controlat independent, în funcţie de necesităţile vehiculului. Viper va ajunge pe suprafaţa Lunii în 2023, oiar misiunea sa este extrem de importantă, după cum spune Lori Glaze, directorul diviziei de ştiinţe planetare de la NASA.

„VIPER va fi prima misiune de cartografiere a resurselor pe suprafaţa unui alt corp ceresc. 1.13 MUSCĂ 1.22 Măsurătorile pe care instrumentele lui VIPER le vor face ne vor ajuta să înţelegem sursa şi distribuţia apei şi a altor substanţe volatile pe Lună”, spune Lori Glaze, directorul diviziei Ştiinţe Planetare a NASA.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *