Primăria Capitalei cere 6 milioane de euro din PNRR pentru semaforizarea inteligentă în Capitală

Primăria Capitalei cere 6 milioane de euro din PNRR pentru semaforizarea inteligentă în Capitală
gazduire web create web design

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat, luni, că a depus o cerere de finanţare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare şi extindere a semaforizării inteligente, suma solicitată prin PNRR fiind de 6 milioane de euro fără TVA.

 

 

„Am depus azi (luni – n.r.) o cerere de finanţare prin PNRR pentru o primă etapă din proiectul de modernizare şi extindere a semaforizării inteligente, suma solicitată prin PNRR fiind de 6 milioane de euro (fără TVA). În parteneriat cu primăriile de sector, Primăria Generală va lucra la modernizarea şi integrarea în sistemul de management al traficului a semafoarelor de pe 5 mari axe de circulaţie din oraş, precum şi la studiul de fezabilitate pentru toate intersecţiile care vor fi incluse în final în sistemul de semaforizare inteligentă”, a spus Dan.

Potrivit primarului geeneral, cea mai mare parte a banilor va veni prin PNRR, dar vom avea cofinanţări semnificative şi din partea Primăriei Capitalei şi a sectoarelor.

Scopul final este reducerea timpilor de aşteptare în trafic, ceea ce va contribui indirect şi la reducerea poluării auto.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *