Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Presupusul hoţ al moaştelor Papei Ioan Paul al II-lea a fost prins

Presupusul hoţ al moaştelor Papei Ioan Paul al II-lea a fost prins
gazduire web create web design

Fiola cu sângele Sfântului a fost furată pe 23 septembrie din Domul de la Spoleto. Presupusul hoţ nu este la prima acţiune de acest gen. Moaştele au fost vândute pe piaţa neagră a colecţionarilor.

 

Un bărbat în vârstă de 59 de ani din oraşul Figline Valdarno, regiunea Toscana, a fost reţinut în ancheta privind dispariţia moaştelor Papei Ioan Paul al II-lea din Catedrala din Spoleto. Poliţiştii au analizat înregistrările video de pe străzile oraşului şi au reuşit să-l identifice. El le-a atras atenţia prin mişcările sigure care demonstrau o lungă experienţă în astfel de fapte.

Bărbatul era deja cunoscut forţelor de ordine, având antecedente în furtul de obiecte de artă. În urma percheziţiei la domiciliu poliţiştii nu au găsit moaştele. Ei presupun că au fost vândute pe piaţa neagră a colecţionarilor. Moaştele furate au fost donate de către arhiepiscopul din Cracovia, cardinalul Stanislaw Dziwisz, Catedralei din Spoleto. Ele trebuiau să fie transferate la 22 octombrie într-o nouă biserică din Spoleto care va primi numele Papei Ioan Paul al II-lea.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *