Presa internaţională despre drama din Neamţ: Cea mai mare tragedie de la dezastrul din Colectiv. Al Jazeera: România este una dintre cele mai sărace ţări din UE

Presa internaţională despre drama din Neamţ: Cea mai mare tragedie de la dezastrul din Colectiv. Al Jazeera: România este una dintre cele mai sărace ţări din UE
gazduire web create web design

Presa străină a reacţionat după tragedia de la ATI Piatra Neamţ. Publicaţia Al Jazeera titrează că România este o ţară de 19 milioane de locuitori şi una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană. ABC News: ”Spitalul Regional de Urgenţă Piatra Neamţ a fost mult timp administrat prost, cu opt manageri numiţi de guvern.”

 

Reacţiile nu au întârziat să apară în presa străină după tragedia de la ATI Piatra Neamţ. Reuters, BBC, Associated Press, Euronews şi mulţi alţii, au relatat rând pe rând despre incendiul în care 10 pacienţi au murit. „Cea mai mare tragedie de la dezastrul din Colectiv”, scrie presa străină.

Printre răniţi se numără şi un medic care a fost transportat de urgenţă în Belgia din cauză arsurilor în proporţie de 40% din corp. Presa străină a relatat faptul că incendiul produs la Piatra Neamţ este al doilea cel mai grav după tragedia care a avut loc la clubul Colectiv.

Publicaţia Al Jazeera titrează că România este o ţară de 19 milioane de locuitori şi una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană.

„Sistemul său de sănătate deteriorat suferă de o penurie severă de medici, în special în oraşele mici”.

SkyNews îl citează pe managerul spitalului, Lucian Micu, care a povestit despre medicul care a suferit arsuri pe 80% din corp în încercarea de a-i salva pe pacienţii din camerele cuprinse de flăcări.

Pe lângă descrierea evenimentului, ABC News subliniază că „Spitalul Regional de Urgenţă Piatra Neamţ a fost mult timp administrat prost, cu opt manageri numiţi de guvern”.

Incendiul de la Piatra Neamţ a readus în atenţia publicaţiei canadeze TorontoSun şi incendiul de la Colectiv din 2015. Jurnaliştii amintesc şi de protestele în masă în timpul cărora românii cereau mai multă responsabilitate din partea Statului.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că incendiul produs a fost „cel mai probabil declanşat de un scurtcircuit”. Tragicul eveniment urmează să fine investigat de procurorul care s-a ocupat şi de ancheta în cazul Colectiv.

Mai mulţi utilizatori Twitter au tansmis mesaje de condoleanţe şi solidaritate.

„Gândurile mele sunt alături de colegii mei pompieri din #romania şi cei afectaţi de evenimentele tragice în care au murit 10 persoane şi alte 7 au fost rănite, inclusiv un doctor, care se află în stare critică din cauza incendiului produs la secţie de terapie intensivă”, a scris un utilizator Twitter.

În urma incendiului de la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit 10 pacienţi şi 7 persoane au fost rănite, între care şi medicul de gardă Cătălin Denciu, care a încercat să îşi salveze pacienţii.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *