Premii-record la Wimbledon: peste 50 de milioane de dolari

Premii-record la Wimbledon: peste 50 de milioane de dolari
gazduire web create web design

Nu se vor oferi puncte în clasament, dar Wimbledon va oferi premii record de 40,3 milioane de lire sterline (50,5 milioane de dolari) şi va găzdui o mulţime de spectatori pentru prima dată în ultimii trei ani la Grand Slam-ul pe iarbă din acest an.

 

 
Evenimentul de Grand Slam pe iarbă a fost privat de punctele de clasament de către ATP şi WTA, după ce a ales să excludă jucătorii din Rusia şi Belarus din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

Campionii la simplu masculin şi feminin vor primi fiecare câte 2 milioane de lire sterline, au anunţat joi organizatorii.

„De la prima rundă a calificărilor şi până la încoronarea campionilor, distribuţia premiilor din acest an are ca scop să reflecte cât de importanţi sunt jucătorii pentru The Championships…”, a declarat Ian Hewitt, preşedintele All England Club.

Anul trecut, premiile totale au fost de puţin peste 35 de milioane de lire sterline, Novak Djokovic şi Ash Barty încasând câte 1,7 milioane de lire sterline după ce au fost încoronaţi campioni. Turneul major pe iarbă va avea loc între 27 iunie şi 10 iulie.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *