gazduire web create web design

Prăbuşire abruptă pe piaţa criptomonedelor: scădere de 47% în 7 zile

Prăbuşire abruptă pe piaţa criptomonedelor: scădere de 47% în 7 zile
gazduire web create web design

Capitalizarea de piaţă a criptomonedelor a scăzut cu 47% în ultimele şapte zile, potrivit datelor de pe CoinMarketCap, citate de Business Insider.

 

 
Piaţa criptomonedelor a suferit o cădere bruscă miercuri, iar capitalizarea de piaţă a activelor digitale a ajuns la 1,35 trilioane de dolari, în scădere faţă de maximul de 2,56 trilioane de dolari, atins pe 12 mai, potrivit datelor CoinMarketCap.com.

Scăderea a fost declanaşată de Banca Populară din China, care a anunţat că instituţiile financiare nu pot folosi active digitale ca formă de plată.

Bitcoin a scăzut la un moment dat cu până la 31%, la 30.016,83 dolari, în timp ce etherul a scăzut cu 44%, până la 1.918,77 dolari, acestea fiind minime zilnice.

Bitcoin încă nu şi-a revenit după tweetul lui Elon Musk legat de preocupările climatice, care a trimis valuri de şoc în ecosistemul activelor digitale.

Dar unii experţi, cum ar fi Jeffrey Wang, şeful Americii la Amber Group, nu sunt prea îngrijoraţi.

„Cripto este o clasă de active inerent volatilă, aşa că se vor întâmpla mişcări rapide şi violente în decursul timpului”, a spus el pentru Insider.

John Wu, preşedintele Ava Labs, echipa din spatele sistemului Avalanche, a menţionat, la rândul său, că ştirile recente, precum China şi Musk, sunt doar scuze pentru mişcările puternice şi nu cauza reală.

Capitalizarea pieţei criptomonedelor a atins 2 trilioane de dolari pentru prima dată pe 5 aprilie, dublându-şi valoarea în doar trei luni.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *