Poluarea în Capitală a atins cote record. Iată care sunt explicaţiile Ministerului Mediului

Poluarea în Capitală a atins cote record. Iată care sunt explicaţiile Ministerului Mediului
gazduire web create web design

Poluarea din Capitală a atins cote record. În zona Corebeanca, limita legală maximă a fost depăşită de 15 ori. Ministerul Mediului: Soluţiile sunt în apanajul autorităţilor publice locale.

 

Ţi-e greu să respiri cu mască dar, în ultimele zile, parcă ţi-a fost şi mai greu fără ea. Poluarea a atins cote record în Capitală şi în judeţul Ilfov. Zonele cele mai afectate au fost Piaţa Sudului şi Libertăţii. În zona Corebeanca, limita legală maximă a fost depăşită de 15 ori. Asta ai aflat de pe platformele pentru măsurarea calităţii aerului. Dar fără ele, nu ai fi ştiut, pentru că autorităţile tac mâlc.

Am încercat noi, însă, să scoatem răspunsuri de la ministerul Mediului, dacă ei nu ţi le dau de bunăvoie.

Mihai Drăgan, purtător de cuvânt Ministerul Mediului: În momentul în care specialiştii noştri şi-au dat seama că e vorba de arderi, am avut echipele Gărzii Naţionale de Mediu toată seara în teren, până după ora 24, şi au monitorizat situaţia, să nu existe arderi necontrolate, arderi ilegale, care nu au fost raportate. Soluţiile pentru calitatea aerului sunt întotdeauna apanajul autorităţilor publice locale cu administraţia publică locală din Bucureşti, cu care am discutat de nenumărate ori şi nu am primit nimic.

Aşadar, Ministerul aşteaptă ca Primăria să răspundă când vei putea să respiri aer curat. Am cerut un răspuns şi de la PMB, dar încă îl aşteptăm.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *