Poluarea din Bucureşti atinge cote nebănuite. Nicuşor Dan neagă

Poluarea din Bucureşti atinge cote nebănuite. Nicuşor Dan neagă
gazduire web create web design

Aplicaţia care măsoară poluarea a arătat depăşiri cu 1.700% a indicelui normal, lângă Bucureşti. Inspectorii Gărzii Naţionale de Mediu au ieşit în teren să verifice calitatea aerului. România este ţara cu cea mai mare pondere a deceselor cauzate de poluare – 19%.

 

Că respiri un aer poluat, nu mai e o noutate. Dar ştii cât de ridicate sunt valorile în capitală ? Senzorii independenţi care măsoară calitatea aerului, aproape ca s-au dat peste cap aseară.

În mai multe zone, aplicaţia a arătat cifre uriaşe. Cea mai mare depăşire a fost în Sinteşti, lângă Bucureşti, unde valoarea normală a fost depăşită cu 1.700%. Este vorba despre poluarea cu pulberi.

Inspectorii de mediu, dar şi noul primar, Nicuşor Dan, contrazic măsurătorile. Spun că cifrele reale sunt cele indicate de aparatele lor.

Nimic, mai fals, spune Marius Marinoff, expert în managementul deşeurilor. Marinoff ştie şi ce stă la baza poluării : gropile de gunoi neconforme şi praful adus de vânt. Tocmai de aceea, nici rezolvarea nu e complicată.

Marius Marinoff, expert în managementul deşeurilor, a declarat:”Autorităţile din România ştiu ce se întâmplă, ştiu ce ar trebui să facă, dar sunt neputincioase. Pentru că nu poţi să vii să spui un lucru, fără să ai şi o rezolvare. Iar în acest moment, rezolvarea, sunt două lucruri care trebuie făcute urgent. Primul este centura, sau inelul verde al Bureştiului, închiderea urgentă a gropilor de gunoi şi mutarea lor în afara acestei centuri”.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *