Polonia intră în carantină naţională de pe 28 decembrie pentru a micşora numărul infectărilor cu SARS-CoV-2

Polonia intră în carantină naţională de pe 28 decembrie pentru a micşora numărul infectărilor cu SARS-CoV-2
gazduire web create web design

Autorităţile din Polonia au decis adoptarea măsurii carantinei naţionale începând cu 28 decembrie. Măsura va fi în vigoare până pe 17 ianuarie 2021.

 

Noi măsuri luate de Polonia pentru a reduce numărul de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul populaţiei, în contextul în care se apropie sezonul festiv, informează Reuters.

Prin urmare, autorităţile au decis închiderea hotelurilor, pârtiilor de schi şi a mall-urilor. Cazurile zilnice de COVID-19 au depăşit cifra de 27.000, vârful epidemiei fiind în luna noiembrie.

Ministrul Sănătăţii polonez, Adam Niedzielski, avertizează că ţara se poate confrunta curând cu valul al treilea al virusului.  „Fac apel la fiecare polonez să fie responsabil pentru el însuşi şi pentru cei dragi lui. Dar ştiu că apelul acesta nu ajută”, a precizat demnitarul.

De Crăciun nu vor fi restricţii, însă pe 31 decembrie, în noaptea de Anul Nou, va exista o restricţie de la ora 19:00 până pe 1 ianuarie, la 6:00. Polonia are în plan să vaccineze întreaga populaţie: 30 milioane oameni. Guvernul a precizat că va oferi sprijin afacerilor afectate de noile restricţii: 40 miliarde zloţi.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *