gazduire web create web design

Poliţia Locală Constanţa renunţă la Whatsapp. Aplicaţia nu respectă prevederile legale în vigoare

Poliţia Locală Constanţa renunţă la Whatsapp. Aplicaţia nu respectă prevederile legale în vigoare
gazduire web create web design

Numărul de Whatsapp al Poliţiei Locale nu mai este valabil începând din 1 februarie. S-a constatat că aplicaţia folosită în preluarea solicitărilor primite de la cetăţeni nu respectă prevederile legale în vigoare.

 

 
„În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea cerinţelor Regulamentului general privind protecţia datelor, prevăzut de Legea nr. 190/2018, s-a constatat faptul că aplicaţia WhatsApp folosită de către Direcţia Generală Poliţia Locală în preluarea solicitărilor primite de la cetăţeni nu respectă prevederile legale în vigoare. Din acest motiv, începând cu data de 01.02.2021 suntem nevoiţi să renunţăm la utilizarea acesteia”, anunţă pe Facebook Primăria Constanţa.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă, Primăria Constanţa lucrează la o alternativă de implementare a unui echipament cu două linii telefonice.

„Până la implementarea celor de mai sus, dispeceratul Poliţiei Locale preia permanent solicitările constănţenilor la numărul de telefon 0241/484205. Totodată sesizările pot fi transmise în scris sau prin intermediul poştei electronice la adresa de email poliţia.locală@primăria-constanta.ro sau primarie@primaria-constanta.ro”, se menţionează în finalul postării.

WhatsApp a amânat o actualizare a politicii de confidenţialitate care a cauzat confuzie şi reacţii ale utilizatorilor, din cauza temerilor că Facebook, proprietarul aplicaţiei de mesagerie, va primi mai multe date personale, potrivit CNBC.

Actualizările se referă la funcţiile care permit utilizatorilor să trimită mesaje şi să interacţioneze cu companiile pe WhatsApp. Anul trecut, Facebook a anunţat că firmele care folosesc WhatsApp ar putea stoca şi gestiona convorbilirile cu clienţii folosind infrastructura Facebook. Astfel, o companie poate vedea conţinutul mesajelor şi poate utiliza aceste informaţii în scopuri de marketing, care ar putea include publicitate pe Facebook.

WhatsApp trebuia să înceapă să solicitate utilizatorilor pe 8 februarie să accepte termenii actualizaţi pentru a continua să utilizeze aplicaţia. Dar Facebook a spus că acum amînă data. Nimeni nu va avea contul suspendat sau şters pe 8 februarie, a adăugat Facebook. Oamenii vor avea „treptat” şansa de a-şi revizui politica de confidenţialitate „în ritmul lor” înainte ca noile opţiuni să fie disponibile, pe 15 mai.

Din 2016, WhatsApp a împărtăşit anumite date cu Facebook, cum ar fi numărul de telefon. Dar conţinutul mesajelor nu poate fi vizualizat de WhatsApp sau Facebook, pentru că sunt criptate, fapt care nu se schimbă.

Cu toate acestea, utilizatorii preocupaţi de confidenţialitatea lor s-au îndreptat spre aplicaţiile de mesagerie rivale Signal şi Telegram. Aceste două aplicaţii se definesc drept fiind axate pe confidenţialitate şi ambele au raportat creşterea numărului de utilizatori.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *