Poliţia a îndepărtat cu forţa migranţii din piaţa centrală a Parisului, într-o scenă descrisă de Ministrul de Interne drept „şocantă”

Poliţia a îndepărtat cu forţa migranţii din piaţa centrală a Parisului, într-o scenă descrisă de Ministrul de Interne drept „şocantă”
gazduire web create web design

Poliţia a demontat sute de corturi ale migranţilor amplasate în Place de la République din Paris, luni, într-o scenă pe care ministrul francez de interne a numit-o „şocantă”. Videoclipul postat pe reţelele de socializare de jurnalişti şi organizaţii non-profit a arătat poliţiştii armând puternic migranţii şi aruncând oameni din corturi, în timp ce îndepărtau tabăra improvizată din centrul Parisului, relatează Euronews.

 

Ministrul francez de interne Gérard Darmanin a declarat că unele dintre imaginile cu poliţia care demontează „tabăra de migranţi ilegali” din Place de la République sunt „şocante”.

Darmanin, care a fost un ferm apărător al poliţiei din ţară, a spus că va cere inspectorului general de poliţie să investigheze „mai multe acţiuni inacceptabile” şi să facă publice concluziile în termen de 48 de ore.

Evenimentul a avut loc într-o perioadă în care Adunarea Naţională a Franţei urmează să voteze o lege de securitate care face ilegală diseminarea imaginilor cu feţele poliţiştilor sau ale soldaţilor.

Articolul 24 din lege prevede că diseminarea imaginilor cu scopul de a dăuna „integrităţii” unui ofiţer ar presupune o pedeapsă cu închisoarea de până la un an şi o amendă maximă de 45.000 EUR. Articolul a fost puternic criticat de activiştii pentru drepturile omului şi de grupurile pentru libertatea presei.

Ian Brossat, care îl sfătuieşte pe primarul Parisului în ceea ce priveşte locuinţele, cazarea de urgenţă şi protecţia refugiaţilor, a scris pe Twitter că refugiaţii au fost hărţuiţi şi oamenii au fost împiedicaţi să observe ceea ce se întâmplă.

„A crede că vom rezolva o problemă socială cu bastoanele poliţiei este total delirant”, a spus Brossat într-un videoclip care circulă pe Twitter.  El a spus că oraşul Paris a propus două locaţii pentru cazarea migranţilor.

Franţa a văzut în acest an mari demonstraţii împotriva brutalităţii poliţiei şi a rasismului.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *