Piaţa criptomonedelor merge după cum ”cântă” Elon Musk. Bitcoin scade dar Dogecoin creşte cu 20% datorită postărilor pe Twitter

Piaţa criptomonedelor merge după cum ”cântă” Elon Musk. Bitcoin scade dar Dogecoin creşte cu 20% datorită postărilor pe Twitter
gazduire web create web design

Bitcoin-ul a avut de suferit în urma comentariilor lansate de Elon Musk. Pe de altă parte, Dogecoin, cealaltă monedă implicată în afacerile lui Musk, a înregistrat o creştere de aproximativ 20%, după ce a fost subiectul câtorva postări pe Twitter. Experţii sunt surprinşi de ”efectul Elon Musk” pe piaţa de criptomonede.

 

 
După anunţul făcut de Elon Musk pe Twitter, conform căruia Tesla nu mai acceptă bitcoin ca metodă de plată, piaţa criptomonedelor a picat în câteva ore.

Elon Musk şi-a motivat alegerea spunând că este îngrijorat cu privire la utilizarea combustibililor fosili în procesul de minare.

Imediat după anunţ, Bitcoin a înregistrat o scădere bruscă de peste 15%, până la 49.600 de dolari, conform CoinMarketCap. Ethereum scădea cu 6,8%, cardano cu 11%, litecoin cu 16%, iar egld 7%. Dogecoin, de asemenea, a înregistrat o scădere de 15%.

Bitcoin nu este, însă, singura criptomonedă implicată în afacerile lui Musk. SpaceX, cealaltă companie a sa, ar fi acceptat deja plăţile în Dogecoin. Asta cu toate că gluma sa privind Dogecoin a stârnit „agitaţie” în urma apariţiei sale de pe 8 mai, în cadrul show-ului Saturday Night Live, reducând preţul monedei cu 35%.

Pe 11 mai, Musk a postat pe Twitter un sondaj, în care le-a cerut urmăritorilor să-i spună dacă Tesla ar trebui să accepte Dogecoin ca metodă de plată. Rezultatul nu a fost publicat. Însă, la scurt timp după postările sale pe Twitter despre Dogecoin, preţul monedei s-a redresat şi a crescut cu 20%, scrie Reuters.

Orice va gândi Elon Musk despre criptomonede, este clar că tweet-urile miliardarului pot avea un impact substanţial asupra sectorului.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *