Peste o sută de persoane şi zeci de mii de animale au murit în Afganistan din cauza frigului

Peste o sută de persoane şi zeci de mii de animale au murit în Afganistan din cauza frigului
gazduire web create web design

Vremea rece a ucis cel puţin 124 de persoane şi zeci de mii de animale în Afganistan. Specialiştii spun că ţara se confruntă cu cea mai grea iarnă din ultimii ani.

 

 

 
Cel puţin 124 de persoane au murit din cauza temperaturilor scăzute din Afganistan în ultimele două săptămâni, au anunţat oficialii talibani. De asemenea, aproximativ 70.000 de animale au pierit în cea mai friguroasă iarnă din ultimul deceniu, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Stat pentru gestionarea dezastrelor.

Multe agenţii umanitare şi-au suspendat operaţiunile în ultimele săptămâni, după ce talibanii au interzis femeilor afgane să lucreze pentru organizaţiile neguvernamentale. Un ministru taliban a declarat că, în ciuda crizei, edictul nu va fi schimbat.

Ministrul interimar al gestionării dezastrelor, mollahul Mohammad Abbas Akhund, a declarat pentru BBC că multe zone din Afganistan sunt acum complet izolate din cauza zăpezii. Elicoptere militare au fost trimise în ajutor, dar nu au putut ateriza în cele mai înalte regiuni.

„Cei mai mulţi dintre cei care şi-au pierdut viaţa din cauza frigului erau păstori sau oameni care locuiau în zonele rurale. Ei nu aveau acces la asistenţă medicală. Suntem îngrijoraţi de cei care încă trăiesc în regiunile muntoase. Cele mai multe dintre drumurile care trec prin munţi au fost închise din cauza zăpezii. Maşinile au rămas blocate acolo, iar pasagerii au murit din cauza temperaturilor scăzute”, a precizat mollahul Akhund.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *