Peste 47 de tone de deşeuri din Germania au fost oprite la intrarea în ţară

Peste 47 de tone de deşeuri din Germania au fost oprite la intrarea în ţară
gazduire web create web design

Sâmbătă, la intrarea în ţară, au fost descoperite peste 47 de tone de deşeuri de către poliţiştii de frontieră. Şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului. Garda Naţională de Mediu a dispus nepermiterea intrării în ţară.

 

 

 

 
Peste 47 de tone de deşeuri constând în aluminiu, anvelope uzate, utilaje agricole şi deşeuri metalice, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, au fost oprite la intrarea în ţară de poliţiştii de frontieră din Bihor.

Sâmbătă, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Borş I au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un TIR condus de un român, care transporta deşeuri din aluminiu de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

În urma verificărilor, s-a constatat că TIR-ul era încărcat cu 23.390 kilograme de deşeuri din aluminiu, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român la volanul unui TIR care transporta 9.190 kilograme de deşeuri constând în anvelope uzate şi utilaje agricole de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România. Nici acest şofer nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

Poliţiştii au mai depistat un şofer român care transporta 15.000 kilograme de deşeuri metalice de la o firmă din Olanda pentru o societate din România, fără să aibă documentaţia necesară.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră au cerut sprijinul reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, care au dispus nepermiterea intrării în ţară a mărfurilor transportate.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *