Peste 130 de agenţi Secret Service sunt în carantină. Situaţia afectează dispozitivul de la Casa Albă

Peste 130 de agenţi Secret Service sunt în carantină. Situaţia afectează dispozitivul de la Casa Albă
gazduire web create web design

The Washington Post: Peste 130 de agenţi Secret Service sunt în carantină. Unii au coronavirus, iar alţii au avut contacte cu persoane infectate. Situaţia afectează dispozitivul Secret Service de la Casa Albă.

 

Peste 130 de agenţi ai Serviciului american de protecţie Secret Service sunt în autoizolare după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 sau au avut contact cu persoane infectate, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.

Conform surselor citate, răspândirea coronavirusului, care afectează circa 10% din echipa Secret Service, are legătură parţial cu o serie de evenimente electorale organizate de preşedintele Donald Trump în săptămânile de campanie premergătoare scrutinului din 3 noiembrie.

Situaţia are un impact semnificativ asupra unităţii Secret Service detaşată la Casa Albă.

Donald Trump a avut coronavirus în octombrie. În prezent, mai mulţi oficiali de la Casa Albă sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Printre aceştia se numără şeful Cancelariei prezidenţiale, Mark Meadows, şi doi consilieri, Corey Lewandowski şi David Bossie.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Judd Deere, a declarat că fiecare caz de infectare este tratat cu seriozitate.

Secret Service a refuzat să confirme numărul agenţilor aflaţi în carantină, subliniind însă că „sunt menţinute proceduri stricte de identificare a contactelor şi de testare”.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *