Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline

Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline
gazduire web create web design

Perseidele de anul acesta se vor vedea pe un cer inundat de lumina Lunii Pline, au anunţat miercuri reprezentanţii Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

 

 

 
Potrivit specialiştilor, pasionaţii de stele căzătoare şi spectacole cereşti se pot uita după Perseide în noaptea de 12 spre 13 august, după miezul nopţii până dimineaţă.

„În acea noapte se vor afla pe cer Luna Plină, aflată în preajma planetei Saturn, şi planetele Jupiter, înspre sud, foarte strălucitoare, şi Marte, înspre est, de culoare portocalie”, se arată pe pagina de Facebook a Observatorului.

Astronomii susţin că, deşi lumina Lunii va face ca cerul să nu mai fie negru, se vor putea vedea stelele căzătoare cele mai strălucitoare, care ar trebui să fie destul de numeroase.

„Pentru a le vedea nu priviţi înspre Lună, ci înspre est şi sus, deasupra capului. Încercaţi să observaţi cerul măcar o oră pentru a vedea mai multe stele căzătoare, timp în care puteţi învăţa şi câteva constelaţii”, este mesajul specialiştilor de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *