gazduire web create web design

Pentru deşeuri, limita nu e cerul. Resturile sateliţilor nefuncţionali trebuie curăţate de pe orbita Pământului

Pentru deşeuri, limita nu e cerul. Resturile sateliţilor nefuncţionali trebuie curăţate de pe orbita Pământului
gazduire web create web design

Astroscale poate curăţa resturile sateliţilor nefuncţionali de pe orbita Pământului. Se estimează că sunt peste 20 de mii de resturi în spaţiu. Experţii spun că aceste bucăţi se deplasează cu viteze de peste 27.000 km/oră. Un obiect a lovit Staţia Spaţială Internaţională, provocând daune braţului mecanic.

 

 
„Aruncă gunoiul la ELSA”, ar putea fi un semn de atenţionare, în cosmos. În jurul planetei noastre se estimează că orbitează peste 20 de mii de obiecte provenite de la sateliţi dezafectaţi. Staţia Spaţială Internaţională a fost lovită zilele trecute de un astfel de obiect, care a produs o gaură în braţul mecanic.

„Ce s-a întâmplat cu braţul robotic canadian este un exemplu de obiect care se deplasează extrem de rapid şi poate penetra ceva din calea lui, iar asta este destul de periculos”, spune inginerul aerospaţial John Crassidis.

Compania Astroscale şi-a propus să rezolve această problemă.

„Problema resturilor din spaţiu este una dintre cele mai complexe probleme din lume şi nimeni nu încearcă să o rezolve. Pe 4 mai 2013, mi-am promis că voi găsi o soluţie până la finalul lui 2020. Am numit proiectul: 7 ani de maraton, povesteşte Nobu Okada, CEO Astroscale.

Proiectul ELSA-D presupune adunarea gunoiului spaţial şi distrugerea lui. Misiunea constă în două nave spaţiale: un satelit de aproximativ 175 kg şi un satelit client de 17 kg, lansate împreună. După ce strâng resturile din spaţiu, cei doi sateliţi se auto-distrug prin contactul cu atmosfera terestră.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *