Patru militari români răniţi în Afganistan, aduşi în ţară cu o aeronavă care a transportat echipament medical din Germania

Patru militari români răniţi în Afganistan, aduşi în ţară cu o aeronavă care a transportat echipament medical din Germania
gazduire web create web design

Patru militari răniţi în Afganistan au ajuns în România după două luni. Germania a donat României echipament medical pentru tratarea bolnavilor de Covid. Aeronava militară care a adus militarii români şi echipamentul medical a aterizat, vineri seara, pe Aeroportul Otopeni.

 

„Militarii români răniţi în Afganistan, trataţi la Centrul Medical Regional Landstuhl, din Germania, au fost repatriaţi cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, care a transportat echipamente de terapie intensivă destinate unităţilor medicale din România pentru tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, donate de Republica Federală Germania”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.

Cei patru militari din Batalionul 191 Protecţia Forţei „Golden Lions” au fost răniţi pe 21 octombrie, într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat în regiunea Kandahar din Afganistan.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – autovehicule rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor), dispozitivul exploziv declanşându-se la trecerea ultimului autovehicul din coloană.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *