Paolo Gentiloni: Relansarea economică în zona euro va începe în primul trimestru din 2021

Paolo Gentiloni: Relansarea economică în zona euro va începe în primul trimestru din 2021
gazduire web create web design

Paolo Gentiloni: Primele semnale în sensul relansării economice în zona euro vor apărea în primul trimestru din 2021. Comisarul UE pentru Economie: „Incertitudinea se menţine pe durata iernii”, în contextul noilor restricţii. „Politicile fiscale de susţinere trebuie să rămână active” în 2021, subliniază Paolo Gentiloni.

 

Ţările din zona euro vor înregistra primele semnale de relansare economică în primul trimestru al anului 2021, afirmă Paolo Gentiloni, comisarul Uniunii Europene pentru Economie, subliniind că lunile de iarnă vor fi dificile, în contextul noilor restricţii antiepidemice impuse de unele ţări.

„Am văzut vestea foarte bună de pe frontul vaccinurilor, ceea ce a sporit aşteptările privind o relansare rapidă. Dacă vor fi disponibile vaccinuri pentru toţi europenii în cursul anului 2021, vom asista la o revenire mai rapidă la nivelurile PIB-ului anterioare pandemiei”, a declarat Paolo Gentiloni, după o reuniune a Eurogrupului.

„Între timp, ştim că ne aşteaptă o iarnă dificilă. Situaţia epidemiologică s-a înrăutăţit în anumite ţări în ultimele săptămâni. (…) Este de aşteptat ca restricţiile decise de unele state membre să afecteze cererea internă pe termen scurt. Pe scurt, incertitudinea se menţine pe durata iernii”, a subliniat Paolo Gentiloni, potrivit stenogramei declaraţiilor, publicată pe site-ul Comisiei Europene.

„Ne aşteptăm să vedem primele semnale pozitive ale relansării economice în primul trimestru, dar acest lucru încă face obiectul unor riscuri mari. (…) Suntem toţi de acord că politicile fiscale de susţinere trebuie să rămână active în toate statele membre în cursul anului 2021”, a subliniat comisarul UE pentru Economie, notând că anul 2020 a fost „teribil” pentru cetăţeni, din cauza pandemiei şi restricţiilor.

Potrivit estimărilor Comisiei Europene, zona euro va înregistra o scădere economică de 7,8% anul acesta, urmată de o creştere de 4,2% în 2021 şi de 3% în 2022.

La nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, scăderea economică ar urma să fie de 7,4% anul acesta, urmată de o creştere a PIB-ului de 4,1% în 2021 şi de 3% în 2022.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *