Pandemia a stricat preţurile. Miliardarul indian Ambani cumpără hotelul Mandarin din New York cu 98 de milioane de dolari

Pandemia a stricat preţurile. Miliardarul indian Ambani cumpără hotelul Mandarin din New York cu 98 de milioane de dolari
gazduire web create web design

Omul de afaceri indian Mukesh Ambani, cel mai bogat om din Asia, a achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni la hotelul de lux Mandarin Oriental din New York pentru puţin peste 98 de milioane de dolari.

 

 

 
CNN precizează că conglomeratul Reliance Industries a anunţat sâmbătă achiziţia companiei-mamă a hotelului, o companie cu sediul în Insulele Cayman controlată de Investment Corporation din Dubai. Compania respectivă deţine indirect un pachet de 73,4% din proprietate.

Acordul este de aşteptat să se încheie până la sfârşitul lunii martie. Reliance a spus că va plănui să achiziţioneze participaţia rămasă pe baza aceleiaşi evaluări, dacă ceilalţi proprietari ai hotelului vor alege să-şi vândă şi acţiunile. Cifra de 98 de milioane este mult mai mică decât cea la care a fost evaluat hotelul în în 2007: 340 de milioane.

Achiziţia a avut loc în condiţii foarte favorabile. Pandemia de COVID-19 a lovit puternic hotelul de lux, vârful de lance al industriei hoteliere din Manhattan. Potrivit Reliance, în 2020, hotelul ar fi câştigat doar 15 milioane de dolari, faţă de 115 şi 113, în 2018, respectiv 2019.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *