OTP Bank România a fost scoasă la vânzare. Anunţul maghiarilor a atras interesul UniCredit, BCR/Erste, Băncii Transilvania, Alpha Bank, EximBank, dar şi Raiffeisen

OTP Bank România a fost scoasă la vânzare. Anunţul maghiarilor a atras interesul UniCredit, BCR/Erste, Băncii Transilvania, Alpha Bank, EximBank, dar şi Raiffeisen
gazduire web create web design

Motivaţia oferită pentru scoaterea la vânzare a băncii a fost „lipsa pe piaţa din România a potenţialului de creştere prin achiziţii“. De asemenea, vânzarea OTP Bank ţine şi de actualul context geopolitic.

 

 

 
Banca este evaluată la 300 până la 400 mil. euro, la care s-ar adăuga rambursarea liniilor de finanţare către Budapesta OTP Bank România are o cotă de piaţă de aproape 2%, înregistrând în ultimii 3-4 ani o creştere organică destul de susţinută, scrie ZF.

OTP Bank a confirmat oficial, printr-un anunţ făcut către directorii băncii, că OTP Bank România este scoasă la vânzare, proces care ar putea să dureze câteva luni, iar în cazul succcesului licitaţiei, tranzacţia ar urma să se închidă într-un an, au declarat pentru ZF surse de pe piaţa bancară.

ZF a scris în urmă cu două săptămâni că OTP tatonează piaţa pentru vânzarea băncii din România. Motivaţia oferită pentru scoaterea la vânzare a băncii a fost ”lipsa pe piaţa din România a potenţialului de creştere prin achiziţii”.De asemenea, vânzarea OTP Bank ţine şi de actualul context geopolitic.

Banca este evaluată între 300 şi 400 milioane euro, la care s-ar adăuga rambursarea liniilor de finanţare către Budapesta. Ieşirea OTP Bank a atras interesul UniCredit, BCR/Erste, Băncii Transilvania, Alpha Bank, EximBank, iar la Viena se discută şi interesul Raiffeisen.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *