gazduire web create web design

OSIRIS-REx a luat contact cu suprafaţa lui Bennu, dar şi-a atins obiectivul?

OSIRIS-REx a luat contact cu suprafaţa lui Bennu, dar şi-a atins obiectivul?
gazduire web create web design

Misiunea OSIRIS-Rex a luat contact cu suprafaţa asteroidului Bennu. Tubul sondei a cules o mostră care ne poate ajuta să înţelegem formarea sistemului solar. Abia peste o săptămână vom afla dacă mostra este suficient de mare ca să fie relevantă.

 

Misiunea OSIRIS-Rex a atins cu success suprafaţa asteroidului Bennu şi a reuşit să culeagă o mostră de pe suprafaţa asteroidului, în speranţa că, astfel, vom înţelege mai bine cum s-a format sistemul solar.

Iar NASA a făcut publice imagini cu sonda care ia contact cu suprafaţa asteroidului, un jet de gaz dislocă pietriş iar tubul sondei aspiră pietrişul rezultat.

Dar va mai trece cam o săptămână până când o să afli dacă misiunea OSIRIS-Rex a avut succes, pentru că obiectivul misiunii era să culeagă 60 de grame de pietriş de pe asteroidul Bennu.

Deşi contactul cu suprafaţa asteroidului e un mare pas înainte, Dante Lauretta, investigator principal al misiunii, spune că obiectivul trebuie respectat iar mostra trebuie să fie relevantă.

„Emoţiile sunt la cote maxime, suntem toţi mândri, dar avem de lucru ca să determinăm cât am reuşit să colectăm. Nu am mai făcut asta până acum, aşa că e o zonă nouă pentru noi şi toată echipa ştiinţifică aşteaptă informaţii care ne vor spună dacă am reuşit să colectăm mostra dorită”, povesteşte Dante Lauretta.

Dacă, după această săptămână se constată că sonda nu a recoltat cantitatea dorită de pe suprafaţa lui Bennu, echipa nu va avea altă soluţie decât să repete operaţiunea şi să spere la rezultate mai bune.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *