Oraşe europene unde mini-vacanţa de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România

Oraşe europene unde mini-vacanţa de 1 Mai poate fi mai ieftină decât un weekend în România
gazduire web create web design

Zborurile către multe destinaţii europene sunt mai ieftine decât călătoriile pe plan intern. Astfel, Austria, Germania, Marea Britanie şi Italia sunt în topul celor mai ieftine destinaţii pentru mini-vacanţa de 1 Mai.

 

 

 
1 Mai va fi sărbătorit într-o zi de luni, ceea ce se traduce printr-un weekend prelungit, numai bun pentru un city-break de 3-5 zile în afara ţării. Potrivit agenţiei de turism online Vola.ro, zborurile către multe destinaţii europene sunt chiar mai ieftine decât călătoriile pe plan intern, astfel că turiştii au numeroase opţiuni din care pot alege pentru mini-vacanţa lor.

Pentru turiştii români care nu au apucat încă să îşi rezerve mini-vacanţa de 1 Mai, echipa de specialişti a agenţiei a căutat cele mai ieftine opţiuni cu plecări în perioada 27-30 aprilie şi întoarceri între 1-7 mai.

Astfel, cele mai ieftine bilete de avion last minute sunt, în ordinea popularităţii, în următoarele destinaţii: Milano (preţ mediu: 76 euro), Londra (preţ mediu: 89 euro), Paris (preţ mediu: 77 euro), Bruxelles (preţ mediu: 83 euro), Bologna (preţ mediu: 76 euro), dar şi destinaţiile interne precum Bucureşti (preţ mediu: 82 euro) şi Cluj-Napoca (preţ mediu: 81 euro).

Potrivit specialiştilor, anul acesta, românii au fost prevăzători şi şi-au organizat din timp călătoriile, astfel încât să profite de preţuri mai mici pentru zborurile dorite. Biletele au fost achiziţionate, în medie, cu 80 zile pentru zborurile dus-întors înaintea datei plecării, o măsură foarte inspirată, pentru că, dacă nu le-ar fi rezervat din timp şi le-ar fi cumpărat last-minute, ar fi cheltuit cu cel puţin 50% mai mult pentru acelaşi zbor.

Potrivit Vola.ro, cele mai ieftine bilete dus-întors în această mini-vacanţă sunt: România – Italia: 59 euro/persoană, România – Marea Britanie: 79 euro/persoană.

De asemenea, cele mai ieftine bilete doar dus vândute în această perioadă sunt România – Italia: pornind de la 18 euro/persoană, România – Belgia: pornind de la 20 euro/persoană, România – Marea Britanie: pornind de la 20 euro/persoană, România – Austria: 22 euro/persoană, România – Franţa: 23 euro. Trebuie menţionat faptul că, pentru a profita de preţuri mai mici, biletele au fost achiziţionate, în medie, cu 46 de zile înaintea datei plecării.

În ceea ce priveşte zilele petrecute de români la destinaţie în intervalul mini-vacanţei de 1 Mai, durata medie este de 5 zile, semn că, în această perioadă, turiştii preferă sejururile mai scurte, o pauză de câteva zile pentru reîncărcarea bateriilor. Potrivit datelor agenţiei, aceştia călătoresc astfel: 58% dintre rezervări sunt pentru o singură persoană, 24% dintre rezervări sunt pentru două persoane, în timp ce doar 18% dintre rezervări sunt pentru un grup mai mare (de mai mult de trei persoane).

De asemenea, turiştii preferă să călătorească doar cu bagajul de mână permis în cabină: numai 5.3% dintre rezervări au şi bagaj de cală. De altfel, achiziţia unui bagaj de cală creşte semnificativ preţul biletului de avion, media fiind de 67 de euro în plus.

Nu în ultimul rând, pentru mini-vacanţa de 1 Mai, românii preferă zborurile directe (74% dintre zboruri sunt directe) în detrimentul celor cu escală. Fiind vorba despre un sejur de scurtă durată, aceştia preferă să eficientizeze la maximum timpul petrecut la destinaţie.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *