Olandezii au proiectat Matrix One, o clădire de 6 etaje şi 13.000 de metri pătraţi care poate fi demontată în proporţie de 90%

Olandezii au proiectat Matrix One, o clădire de 6 etaje şi 13.000 de metri pătraţi care poate fi demontată în proporţie de 90%
gazduire web create web design

Firma olandeză de arhitectură MVRDV a creat Matrix One, o clădire de birouri din Amsterdam concepută pentru a fi dezasamblată în părţi reutilizabile.

 

 

 
Clădirea cu 6 etaje are o structură de oţel şi plăci prefabricate din beton tubular care au fost asamblate fără conexiuni fixe, astfel încât piesele să poată fi detaşate şi refolosite după ciclul de viaţă al clădirii.

Potrivit MVRDV, mai mult de 90% din materialele de construcţie pot fi refolosite. „În următoarele decenii, când clădirea nu va mai fi de ultimă generaţie, va deveni o sursă din care să se adună materiale pentru alte clădiri”, a declarat Frans de Witte, partener la MVRDV.

Situat în Amsterdam Science Park, un centru de cercetare şi antreprenoriat în domeniul ştiinţei şi tehnologiei durabile, MVRDV a proiectat Matrix One ca un exemplu de design durabil care îndeplineşte obiectivele de performanţă energetică ale Amsterdamului.

Clădirea de 13.000 de metri pătraţi este cea mai mare dintre cele 7 clădiri care alcătuiesc Centrul de inovare Matrix şi serveşte drept spaţiu de întâlnire socială pentru campus.

 

GALERIE VIDEO :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *