Olanda expulzează doi diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj tehnologic

Olanda expulzează doi diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj tehnologic
gazduire web create web design

Olanda a decis expulzarea a doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj. Potrivit autorităţilor olandeze, unul dintre diplomaţi colabora cu Serviciul rus de Informaţii Externe. Activităţile de spionaj ar fi vizat tehnologii sensibile, inclusiv de uz militar.

 

Guvernul olandez a anunţat, joi, expulzarea a doi diplomaţi ruşi suspectaţi de acţiuni de spionaj tehnologic, anunţă Serviciul pentru Informaţii şi Securitate (AIVD), citat de agenţia Reuters.

Unul dintre diplomaţi colabora cu Serviciul rus de informaţii externe (SVR) şi „se ocupa de spionaj în domeniile tehnologic şi ştiinţific”, a comunicat Serviciul olandez pentru Informaţii şi Securitate (AIVD).

„Serviciul rus de informaţii externe a dezvoltat contacte cu persoane care au acces la informaţii sensibile din sectorul tehnologic. Interesul ofiţerului rus de informaţii a mers mai departe de obţinerea unor informaţii despre inteligenţa artificială, semiconductori şi nanotehnologie. Multe dintre aceste tehnologii au atât uz civil, cât şi militar„, precizează Serviciul olandez pentru Informaţii şi Securitate.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *