Oficial Marea Britanie: Discutiile pentru stabilirea unui acord comercial post-Brexit nu vor continua, cel mai probabil, dupa ziua de duminică

Oficial Marea Britanie: Discutiile pentru stabilirea unui acord comercial post-Brexit nu vor continua, cel mai probabil, dupa ziua de duminică
gazduire web create web design

Dominic Raab, a declarat că discuţiile dintre Marea Britanie şi UE, pentru a ajunge la un acord comercial post-Brexit nu vor continua şi după ziua de duminică. Reacţia acestuia vine în urma întâlnirii dintre Boris Johnson şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, menită să rupă impasul comercial Brexit. Discuţiile dintre negociatorul-şef al Marii Britanii, Lord Frost, şi cel din UE, Michel Barnier, urmează să se reia la Bruxelles.

 

Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, Dominic Raab, a declarat că discuţiile dintre Marea Britanie şi UE pentru a ajunge la un acord comercial post-Brexit este „puţin probabil” că vor continua după ziua de duminică, notează BBC.

Reacţia acestuia vine după întâlnirea dintre Boris Johnson  şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von Leyen, întâlnire menită să depăşească impasului comercial post-Brexit.

Ursula von der Leyen a spus că a avut o „conversaţie bună, dar este dificil”.

”Ne apropiem rapid de punctul în care avem nevoie de o decizie finală,” a declarat şi Dominic Raab.

Un purtător de cuvânt din Downing Street a spus: „Nu vom accepta niciodată aranjamente şi acces la apele de pescuit din Marea Britanie care sunt incompatibile cu statutul nostru de stat de coastă independent”.

În aceste condiţii, UE a stabilit măsurile pe care le-ar lua în cazul unui scenariu fără acord cu Regatul Unit. Planurile vizează asigurarea faptului că legăturile aeriene şi rutiere din Regatul Unit şi UE continuă să funcţioneze după ce acesta încetează să respecte regulile comerciale ale UE, pe 31 decembrie 2020.

Discuţiile dintre negociatorul-şef al Marii Britanii, Lord Frost, şi cel din UE, Michel Barnier, urmează să se reia la Bruxelles. În cazul în care negocierile comerciale Brexit eşuează, britanicilor li se poate interzice intrarea în UE la 1 ianuarie 2021. Principalele obstacole continuă să fie accesul la apele pentru pescuit, regulile privind subvenţionarea întreprinderilor şi modul în care ar fi controlat orice nou acord.

Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, dar liderii au avut nevoie de timp pentru a negocia un acord ulterior pe viaţă pentru care au primit 11 luni. Astfel, Marea Britanie şi UE au timp până la 31 decembrie 2020 pentru a lua o decizie cu privire la acordul comercial, precum şi la alte lucruri, cum ar fi drepturile de pescuit.

În cazul în care nu vor ajunge la o înţelegere, vor fi introduse controale la frontieră şi taxe pentru mărfurile care călătoresc între Marea Britanie şi UE.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *