Oamenii de ştiinţă au creat implantul wireless pentru creier. Este de dimensiuni foarte mici şi se încarcă din exteriorul corpului

Oamenii de ştiinţă au creat implantul wireless pentru creier. Este de dimensiuni foarte mici şi se încarcă din exteriorul corpului
gazduire web create web design

Un grup de cercetători a creat un implant wireless pentru creier. Acţionează profund şi manipulează neuronii ţintă cu ajutorul luminilor LED. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că ar putea ajuta la tratarea bolilor din creier.

 

 
Implant wireless pentru creier controlat prin smartphone. Un grup de cercetători din Coreea a proiectat un implant mic cerebral care poate fi reîncărcat din exteriorul corpului.

Acesta are dimensiunea unui bob de sare, este echipat cu led-uri şi poate manipula fără fir neuronii ţintă din creier cu ajutorul luminii.

Acest studiu este un pas înainte faţă de dispozitivul neuronal de implant montat pe cap, dezvoltat în 2019. Pentru noua versiune actualizată, echipa de cercetători a venit cu un sistem optoelectronic complet care poate fi implantat în creier şi nu doar montat pe cap. Se poate controla de la distanţă şi selectiv cu ajutorul telefonului.

Oamenii de ştiinţă cred că această tehnologie poate ajuta la  cercetarea creierului şi intervenţia terapeutică pentru tratarea bolilor din creier şi din alte organe.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *