O ursoaică şi puiul ei, filmaţi în timp ce se joacă în jurul unui ochi de apă din Apuseni

O ursoaică şi puiul ei, filmaţi în timp ce se joacă în jurul unui ochi de apă din Apuseni
gazduire web create web design

O cameră a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, amplasată într-o pădure din Parcul Natural Apuseni, a surprins imagini cu o ursoaică însoţită de puiul ei. Echipamentul monitorizează animalele săbatice din rezervaţie.

 

Camera Romsilva este montată într-o poiană în care apar ursoaica şi puiul ei. În imagini apare şi un al treilea urs, atras de ochiul de apă din pădure.

„Imagini încântătoare din viaţa de zi cu zi a unei ursoaice şi a puiuţului ei viteaz, înregistrate de una din camerele de monitorizare a animalelor sălbatice din Parcul Natural Apuseni. Ursoaicele sunt afectuoase şi protectoare cu puii lor şi, în acelaşi timp, devotate, stricte şi sensibile”, au scris reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Conform statisticilor, pădurile din România adăpostesc cea mai mare populaţie de urşi din Uniunea Europeană. Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Acesta are o suprafaţă de 76.064 de hectare, în zona Munţilor Apuseni şi se află pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *