O ţară de 19 milioane de locuitori, acuzată că este infectată cu o BOALĂ mai gravă decât COVID-19. Răspunsul guvernului

O ţară de 19 milioane de locuitori, acuzată că este infectată cu o BOALĂ mai gravă decât COVID-19. Răspunsul guvernului
gazduire web create web design

În Kazahstan a apărut un val de pneumonie, iar 1772 de persoane au decedat de la începutul lunii iunie, a afirmat ambasada chineză, informează inform.kz.

 

În plină pandemie de coronavirus, Kazahstanul se confruntă cu un val de îmbolnăviri cauzate de pneumonie. Ambasada Chinei din Kazahstan a emis o alertă de călătorie către prorpii cetăţeni cu privire la „pneumonia mortală” care face ravagii în ţara vecină.  Marţi, agenţia de presă de stat Inform.kz a relatat că numărul cazurilor de pneumonie “a crescut de 2,2 ori în iunie comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2019”.

Ambasada chineză din Kazahstan a avertizat cu privire la o tulpină de pneumonie ce se dovedeşte a fi „mai periculoasă” decât COVID-19, scrie presa de stat chineză, însă informaţia este negată de autorităţile din Kazahstan.

„Rata de mortalitate din cauza acestei boli este mult mai ridicată decât cea de pneumonie provocată de noul coronavirus”, a notat ambasada

Reacţia oficialilor din Kazahstan nu a lipsit, aceştia menţionând că tot ce a spus ambasada Chinei este fals, poziţionând această informaţie ca fiind un „„ake news”, anunţă CNN. „Informaţia publicată de unele media chineze privind un nou tip de pneumonie în Kazahstan este incorectă”, a subliniat ministerul.

 

 Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *