O primă versiune a planului de management al Parcului Natural Văcăreşti va fi gata în noiembrie

O primă versiune a planului de management al Parcului Natural Văcăreşti va fi gata în noiembrie
gazduire web create web design

O primă versiune a planului de management al Parcului Natural Văcăreşti va fi gata în luna noiembrie, a anunţat marţi primarul general al Capitalei Nicuşor Dan.

 

 

 
Nicuşor Dan a anunţat marţi că au fost finalizate studiile hidrologic şi geotehnic necesare protejării habitatelor naturale existente în parc şi a fost realizată realizat o propunere de Regulament al Parcului Văcăreşti care urmează să obţină aprobarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi a Ministerului Mediului.

„Am demarat elaborarea Planului de management al PNV, la care participă o serie de specialişti coordonaţi de renumitul ornitolog Jozsef Szabo. O primă versiune a acestuia va fi disponibilă în luna noiembrie”, a transmis Nicuşor Dan pe Facebook într-o postare în care anunţă măsurile implementate pentru protejarea şi valorificarea Parcului Natural Văcăreşti.

Primarul general spune că paza Parcului Văcăreşti a fost întărită, fiind asigurată de 6 agenţi prezenţi în parc 24 de ore din 24.

De asemenea, 30 de tone de deşeuri au fost colectate şi evacuate din parc.

Nicuşor Dan spune că în parc a început organizarea unor tururi ornitologice ghidate şi că au fost demarate o serie de investiţii precum instalarea de noi observatoare în locul celor vechi şi degradate, realizarea de trepte pietonale pentru vizitatori la cele două intrări principale ale parcului, dar şi dotarea cu camere video de supraveghere.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *