Noul model Dacia Spring nu va fi produs în România, ci în China. Află de ce

Noul model Dacia Spring nu va fi produs în România, ci în China. Află de ce
gazduire web create web design

Costurile ridicate ale maşinilor electrice nu permit ca modelul Dacia Spring să fie produs în România. China este cea mai mare piaţă pentru maşinile electrice. 60% din maşinile electrice sunt vândute în China.

 

 

Volumele de vânzări vor determina dacă în viitor Dacia Spring ar putea sau nu să fie produsă în România. Aşadar, din raţiuni de cost, Dacia Spring va fi produsă în China.

În România există două proiecte de fabrici de baterii pentru maşini electrice. Atât Ungaria cât şi Polonia au deja astfel de fabrici, iar în Ungaria deja se produc motoare pentru maşini electrice.

Mihai Bordeanu, directorul de marketing la nivel global Dacia: Am ales China pentru că reprezintă cea mai mare piaţă de automobile electrice din lume. Şase maşini electrice din zece sunt comercializate acolo. Asta a permis dezvoltarea unui ecosistem nu numai pentru distribuţia de maşini, dar şi pentru producţia de maşini, la nişte costuri, la un raport calitate preţ extraordinar. Şi ştiţi foarte bine că asta căutăm pentru Dacia.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *