Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 „s-ar putea răspândi mai rapid”. Specialiştii din Marea Britanie cer măsuri urgente

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 „s-ar putea răspândi mai rapid”. Specialiştii din Marea Britanie cer măsuri urgente
gazduire web create web design

Noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 „s-ar putea răspândi mai rapid”, avertizează un oficial medical de top din Marea Britanie. Grupul ştiinţific COVID-19 cu care colaborează Guvernul britanic susţine că noua tulpină reprezintă un „motiv real de îngrijorare” şi solicită acţiuni urgente. Prim-ministrul britanic Boris Johnson ia în calcul implementarea unor restricţii antiepidemice suplimentare.

 

Şeful departamentului sanitar din Anglia informează că noua tulpină a coronavirusului, depistată recent în Marea Britanie, „se poate răspândi mai rapid” decât alte forme ale SARS-CoV-2. Vestea alimentează speculaţiile deja existente, care prevăd noi restricţii antiepidemice în preajma sărbătorilor de iarnă pe teritoriul Regatului Unit, scrie CNN.

Profesorul Chris Whitty a declarat că „se lucrează urgent” pentru a stabili dacă noua tulpină, răspândită în sud-estul Angliei, reprezintă un pericol în ceea ce priveşte rata mortalităţii.

„În momentul de faţă nu există dovezi care să sugereze că noua tulpină provoacă o rată a mortalităţii mai mare sau că aceasta afectează vaccinurile şi tratamentele, deşi se lucrează urgent pentru a confirma acest lucru”, a declarat el, într-un comunicat.

Amprenta genetică a formei recent depistate este uşor de urmărit, dar acest lucru nu indică neapărat şi un risc mai ridicat de îmbolnăvire. Este încă devreme pentru a stabili dacă formele de COVID-19 asociate acestei tulpini virale reprezintă un pericol mai mare.

Mai mulţi experţi în genetică şi epidemiologie constată că ar putea fi doar o tulpină „norocoasă”, a cărei răspândire a fost amplificată pe fondul unei supraexpansiuni. Aşadar, de vină pentru numărul mare de persoane infectate ar putea fi atât mutaţia, cât şi pura întâmplare.

Noi măsuri împotriva COVID-19 ar putea fi anunţate în Marea Britanie

UPDATE : Premierul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă restricţii mai dure, care afectează milioane de englezi. De Crăciun, Marea Britanie nu va avea parte de o relaxare a măsurilor antiepidemice, din cauza apariţiei unei noi tulpini SARS-CoV-2. Londra şi sud-estul Angliei – aproximativ o treime din populaţia engleză – se vor afla sub alertă de gradul 4. Noile reguli vor intra în vigoare începând de sâmbătă seara, la miezul nopţii.

Boris Johnson va ţine sâmbătă o conferinţă de presă, după întrunirea cabinetul său. Autorităţile vor aborda problema tulpinii de SARS-CoV-2, pentru a stabili eventuale măsuri.

Grupul ştiinţific COVID-19 cu care colaborează Guvernul britanic a avertizat, de asemenea, că noua tulpină reprezintă un „motiv real de îngrijorare” şi a solicitat acţiuni urgente.

„Cercetările sunt în curs de desfăşurare pentru a înţelege mai multe, dar acţionarea imediată este esenţială. Nu există nicio parte din Marea Britanie şi din lume care să nu fie preocupată. La fel ca în multe ţări, situaţia este fragilă”, a scris Jeremy Farrar pe Twitter.

De asemenea, Chris Whitty le-a cerut oamenilor să ia mai multe măsuri de precauţie. „Având în vedere această ultimă dezvoltare, acum este mai important ca niciodată ca publicul să continue să acţioneze în zone restrânse pentru a reduce transmisia”, a spus el.

Cel mai probabil, Whitty se va alătura lui Boris Johnson şi Patrick Vallance, consilierul ştiinţific de top al guvernului, la conferinţa de presă de sâmbătă.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *