Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Norvegia e noua campioană europeană la handbal feminin

Norvegia e noua campioană europeană la handbal feminin
gazduire web create web design

Nordicele au câştigat cu 22-20, în faţa fostei campioane Franţa. Pentru Norvegia este al 8-lea titlu de campioană europeană.

 

Ultimul meci de handbal al Campionatului European din Danemarca le-a adus faţă în faţă pe Franţa, campioana în exerciţiu, şi Norvegia, deţinătoare a 7 din cele 13 trofee decernate până la această ediţie.

Ambele echipe au avut unele indisponibilităţi, condiţii în care cei doi antrenori au încercat să surprindă. Olivier Krumbholz a renunţat la clasica apărare 6-0, trecând la un 5+1 mai agresiv, însă echipa lui a suferit în atac, mai ales pentru că portarul norvegian Silje Solberg a apărat 9 din cele 19 aruncări la poartă ale franşuzoaicelor, în prima repriză.

Franţa a fost deranjată tactic şi de faptul că Nora Mork a alternat atacurile de pe inter dreapta, cu cele de pe inter stânga.
Norvegia a avut două serii consecutive de 4-0 şi 5-0, pentru a intra la pauză cu un confortabil 14-10.

În partea secundă, în primele 20 de minute Norvegia a marcat doar 3 goluri şi Franţa a egalat, 17-17. Înainte de forcing-ul final al Norvegiei, Franţa a trecut în avantaj (19-18)pe care nu l-au menţinut decât foarte puţin timp.

Până la final elevele lui Krumbholz au mai marcat o singură dată pentru 20-20, finalul aparţinând norvegiencelor.

22-20 pentru Norvegia care câştigă al 8-lea titlu de campioană europeană.

Argint pentru Franţa, care nu reuşeşte să îşi apere titlul din 2018. Nora Mork, fosta handbalistă de la CSM Bucureşti, a fost desemnată golghetera turneului.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *