Noi avertizări de la Twitter: Platforma te avertizează cu privire la mesajele care dezinfomează

Noi avertizări de la Twitter: Platforma te avertizează cu privire la mesajele care dezinfomează
gazduire web create web design

Twitter te avertizează cu privire la mesajele care dezinfomează. Vei primi avertizări dacă dai like sau distribui asemenea mesaje. Noua funcţionalitate va fi disponibilă din această săptămână.

 

Ai auzit cu siguranţă despre scandalul dintre Donald Trump şi Twitter. Platforma a etichetat unele mesaje ale preşedintelui american drept dezinformări. Iar acum, Twitter vrea să meargă mai departe cu o nouă funcţionalitate.

Twitter vrea acum să te avertizeze în momentul în care dai like sau redistribui mesaje care dezinformează sau au conţinut dăunător. Vei primi o avertizare de tip pop-up prin care ţi se va spune că mesajul are un conţinut disputabil. Twitter a testat funcţionalitatea în campania electorală din Statele Unite. Rezultatele au fost încurajatoare, au observat o scădere cu 29% a retransmiterii mesajelor care dezinformau. Ca să-ţi faci o idee, din 27 octombrie, până pe 11 noiembrie, Twitter a etichetat drept disputabile 300.000 de mesaje, dintre care peste 400 au fost blocate pentru like şi distribuire.

Cei de la Twitter, vor introduce pe avertizare un buton Find Out More, care te va ajuta să înţelegi de ce mesajul este o dezinformare sau are potenţial dăunător. Şi aici nu mai e vorba de campania electorală a lui Donald Trump ci despre răspândirea de informaţii false şi dăunătoare cu privire la criza Covid-19.

Pentru posesorii de device-uri cu iOS, adică Apple, funcţionalitatea va fi disponibilă chiar din această săptămână. Utilizatorii de device-uri cu Android vor vedea opţiunea în săptămânile următoare.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *