Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa: Cum să extragi ADN din fructe

Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa: Cum să extragi ADN din fructe
gazduire web create web design

Noaptea Cercetătorilor la Muzeul Antipa se va desfăşura în acest an online, participanţii putând afla informaţii noi despre arta împăierii animalelor sau cum să extragă ADN din fructe.

 

„Vineri vă invităm să participaţi alături de noi la Noaptea Cercetătorilor, ediţie desfăşurată anul acesta online pe pagina de Facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală <Grigore Antipa>! Vizitatorii noştri virtuali vor putea urmări online prezentările făcute de specialiştii muzeului de la orele 17.00, 18.00 şi 19.00”, anunţă Muzeul Antipa.

Evenimentul face parte din „Noaptea Europeană a Cercetătorilor, Doing Research at Midnight in ROmania”.

„La ora 17.00, colegul nostru Radu Pană, specialist în taxidermie (arta împăierii animalelor), vă va dezvălui din tainele meseriei de taxidermist. Veţi afla, cu această ocazie, de ce Laboratorul de Restaurare – Taxidermie are un rol important în conservarea şi restaurarea unor bunuri de importanţă ştiinţifică şi cum se obţin piesele care îmbogăţesc colecţiile unui muzeu de ştiinţele naturii. De la ora 18:00 veţi afla de la Dr. Andrei Ştefan, specialist în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, cum să extragi ADN din fructe, un lucru care pare complicat la prima vedere. Aşadar, în această seară ne vom transforma din bucătari, în cercetători şi vom extrage ADN din fructe utilizând substanţe la îndemâna oricui prin casă precum spirtul, sarea de masă şi detergentul de vase”, transmite muzeul.

Potrivit sursei citate, de la ora 19.00, cei pasionaţi de entomologie vor avea ocazia să participe la prezentarea diverselor tehnici de preparare a fluturilor de către Mariana Chioibaşu şi Ionela Marin din cadrul Compartimentului Evidenţă şi Conservare.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *