Netflix se confruntă cu o scădere a acţiunilor, după ce compania a raportat încetinirea creşterii numărului de abonaţi

Netflix se confruntă cu o scădere a acţiunilor, după ce compania a raportat încetinirea creşterii numărului de abonaţi
gazduire web create web design

Gigantul de streaming video Netflix a raportat o încetinire a creşterii numărului de abonaţi, ceea ce a dus la o scădere a valorii acţiunilor cu 11%, şi la reducerea cu 25 de miliarde de dolari a valorii de piaţă a companiei, anunţă BBC.

 

 
Aproximativ 3,98 milioane de persoane s-au abonat la Netflix între ianuarie şi martie, mult sub cele 6 milioane estimate. Compania a declarat că lipsa de noi producţii ar fi putut contribui la scădere.

Serviciul de streaming a adăugat anul trecut 15,8 milioane de noi abonaţi, în condiţiile în care Covid-19 a forţat oamenii din întreaga lume să rămână acasă.

O mare parte din această creştere a venit din Asia, unde Netflix a adăugat 9,3 milioane de noi abonaţi în 2020, o creştere de aproximativ 65% faţă de anul precedent. Dar pandemia s-a dovedit a fi o sabie cu două tăişuri pentru Netflix, deoarece i-a întrerupt activitatea de producţie.

Compania a prognozat o creştere slabă a clienţilor, cu un milion de noi clienţi în al doilea trimestru, departe de cele 5 milioane estimate anterior. Netflix se confruntă, de asemenea, cu o concurenţă din ce în ce mai dură din cauza noilor servicii de streaming care intră pe piaţă.

Disney +, un serviciu de streaming mult mai nou, are deja 100 de milioane de abonaţi, comparativ cu cei 207,6 milioane ai Netflix. Netflix a raportat venituri de 7,16 miliarde de dolari şi un profit de 1,71 miliarde de dolari.

Netflix a prezis o creştere mai puternică în a doua jumătate a anului, când va lansa noi sezoane din „You”, „Money Heist”, „The Witcher” şi filmul de acţiune „Red Notice”, printre alte titluri.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *