NBA play-off: Boston Celtics elimină campioana en-titre, Milwaukee Bucks

NBA play-off: Boston Celtics elimină campioana en-titre, Milwaukee Bucks
gazduire web create web design

Milwaukee Bucks, campioana în exerciţiu, a fost eliminată din play-off-ul NBA, după o înfrângere în faţa celor de la Boston Celtics, în meciul decisiv din semifinalele Conferinţei Est. Celtics s-au impus în meciul şapte cu 109-81 pe teren propriu şi vor înfrunta Miami Heat în finala Conferinţei Est.

 

 

Grant Williams a reuşit 27 de puncte, inclusiv şapte coşuri de trei puncte, pentru Boston, în timp ce Jayson Tatum a adăugat 23 de puncte.

Giannis Antetokounmpo a fost cel mai bun marcator pentru Bucks, cu 25 de puncte.

Fostul dublu MVP a început în forţă, Bucks conducând cu 26-20 după primul sfert, dar apoi şi-a pierdut din elan, pe măsură ce Celtics s-au distanţat.

Boston a transformat 22 din cele 55 de încercări de trei puncte, în timp ce Milwaukee a reuşit doar patru din cele 33 de încercări.

Celtics, care au câştigat 17 titluri NBA, un record deţinut în comun cu Los Angeles Lakers, se îndreaptă spre a patra participare în finala conferinţei în ultimii şase ani, căutând primul titlu din 2008 încoace.

În cealaltă partidă de duminică, din etapa a şaptea, Dallas Mavericks şi-a asigurat locul în finala Conferinţei de Vest cu o victorie cu 123-90 în faţa gazdelor de la Phoenix Suns.

Luka Doncic a înregistrat 35 de puncte şi 10 recuperări, în timp ce Spencer Dinwiddie a marcat 30 de puncte de pe bancă, iar Jalen Brunson a adăugat 24.

Suns, cap de serie numărul unu, a fost favorită de la bun început la câştigarea campionatului NBA din 2022.

„Nu ştiu ce să spun, dar a fost o victorie de echipă incredibilă”, a declarat slovenul Doncic, citat de BBC Sport. „Toată lumea a fost blocată, toată lumea a jucat cât de mult a putut. Aceasta este o victorie incredibilă a echipei”.

Dallas se va confrunta cu Golden State Warriors, a treia favorită, în finala conferinţei. Primul meci va avea loc miercuri la San Francisco.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.