Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

NASA va lua mostre de pe Marte

NASA va lua mostre de pe Marte
gazduire web create web design

NASA a primit aprobare să demareze misiunea Mars Sample Return (MSR). O comisie independentă a studiat planul NASA şi a dat undă verde. În primă fază, misiunea va avea un buget de 4 miliarde de dolari.

 

Planurile NASA de a ajunge pe Marte au făcut un mare pas înainte.

O comisie independentă a aprobat misiunea NASA de a lua mostre de pe Marte. Bugetul primei faze a misiunii va fi de 4 miliarde de dolari. NASA are deja o primă parte cheie din misiune rezolvată. Roverul Perseverance este pe drum către Marte. Va ajunge acolo în februarie 2021. El este echipat cu o serie de tuburi pentru mostre care vor fi folosite pentru a colecta pietre şi pământ. Recuperarea mostrelor va fi aspectul principal din misiunea aprobată. Nu va fi deloc uşor: Agenţia Spaţială Europeană va contribui şi ea pentru că mostrele trebuie pasate de la un rover la altul înainte să fie aduse pe Pământ.

Thomas Zurbuchen, administrator nasa pentru ştiinţă, a precizat: ”Mostrele de pe Marte au potenţialul de a schimba profund felul în care înţelegem originea, evoluţia şi distribuirea vieţii pe Pământ şi în alte locuri din Sistemul Solar. Misiunea de recuperare a mostrelor este una de lungă durată. NASA estimează că următoarea fază a misiuni va fi demarată în a doua parte a deceniului, pentru ca mostrele de pe Marte să ajungă pe Pământ după 2030”.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.