NASA va crea un sistem avansat de observare a Planetei

NASA va crea un sistem avansat de observare a Planetei
gazduire web create web design

NASA a anunţat că va crea un nou sistem de observare a Planetei. Cu acest sistem, fiecare satelit va fi unic şi complementar cu ceilalţi. Sateliţii vor lucra în tandem să creeze o hartă 3D a Pământului, de la sol la atmosferă.

 

 
NASA a anunţat că va crea un sistem avansat de observare a Planetei cu ajutorul căruia se va putea monitoriza ce se întâmplă la sol, în atmosferă şi chiar şi sub suprafaţa Terrei.

Sitemul este compus din 5 sateliţi speciali care vor lucra în tandem pentru analiză şi au ca scop oprirea încălzirii globale, dar şi evitarea dezastrelor naturale, a incendiilor de vegetaţie şi îmbunătăţirea procesului de agricultură.

Proiectul a fost dezvoltat în ultimii 4 ani după recomandarea primită de la cercetătorii din întreaga lume. 

„La fiecare 10 ani, cei mai buni cercetători din Statele Unite şi din întreaga lume se reunesc să creeze o strategie pentru un deceniu. Şi au recomandat să organizăm misiuni care împreună să formeze Sistemul de Observare a Planetei”, a declarat dr. Thomas Zurbuchen,  Associate Administrator for the Science Mission Directorate

Aceşti sateliţi se vor uita către Pământ, fiecare cu propriul scop, apoi vor integra toate datele şi vor avea o abordare comună.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *