NASA: Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie

NASA: Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie
gazduire web create web design

NASA a avertizat că Pământul va avea întâlniri relativ apropiate cu asteroizii în zilele următoare. Prima dintre aceste roci va trece peste Pământ pe 1 iunie.

 

 
„Asteroidul potenţial periculos ar putea fi la fel de mare ca Turnul Eiffel”, a transmis NASA.

Asteroidul care se învârtea în jurul Pământului pe 1 iunie, numit 2021 KT1, ar fi la 4,5 milioane de mile distanţă de planeta noastră. Deşi acest lucru poate părea departe, NASA consideră că orice asteroid aflat la 4,6 milioane de mile de Pământ şi mai mare de 150 de metri este potenţial periculos. NASA nu a spus că va lovi direct Pământul, potrivit TheWeek.

De asemenea, asteroizi mai mici se vor apropia de Pământ zilele acestea şi se aşteaptă să fie la fel de mari ca o casă obişnuită sau un avion. În total, se aşteaptă ca cinci asteroizi să treacă pe lângă Terra în următoarele zile.

Un asteroid care a lovit Pământul cu aproximativ 66 de milioane de ani în urmă este ceea ce a provocat dispariţia dinozaurilor. NASA a spus: „Ameninţarea pentru orice persoană reprezentată de accidentele auto, bolile, sau alte dezastre naturale şi alte probleme este mult mai mare decât ameninţarea NEO-urilor sau a obiectelor din apropierea Pământului”.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *