NASA trimite animale în Spaţiu

NASA trimite animale în Spaţiu
gazduire web create web design

În următorul transport către Staţia Spaţială, NASA va trimite şi animale. Au fost alese pentru studiu tardigradele, animale nevertebrate de mici dimensiuni. Vor fi duse în Spaţiu şi exemplare de sepiolide, cefalopodele care strălucesc în întuneric.

 

 
NASA pregăteşte o surpriză pentru următoarea lansare către Staţia Spaţială Internaţională. În cargo-ul trimis către Spaţiu îşi vor face loc şi câteva animăluţe.

Agenţia Spaţială vrea să studieze efectul pe care îl are viaţa pe ISS asupra animalelor. Şi începe cu două exemplare mai puţin cunoscute. Vor ajunge în Spaţiu câteva tardigrade, animale nevertebrate de mici dimensiuni. Acestea au mai puţin de 1.5 milimetri! NASA va încerca să identifice genele care îi permit  acestui animal să se adapteze la viaţa în condiţii extreme. De asemenea, NASA va duce în Spaţiu sepiolide, calamarii Bobtail care sunt cunoscuţi pentru faptul că strălucesc în întuneric. Cu aceste exemplare NASA vrea să vadă reacţiile chimice pe care le are zborul asupra animalului.

Cum de a fost ales un tardigrad pentru călătorie? Povestea amuzantă a spus-o chiar Megan McArthur, cea care aşteaptă pe Staţia Spaţială să înceapă experimentele: „Studiul va analiza genele tardigradelor. Eu am învăţat despre tardigrade, cunoscute şi sub denumirea de ursul de apă, de la fiul meu. S-a întors într-o zi de la şcoală când avea 5-6 ani şi mi-a spus: Mami, tu ştiai că tardigradele pot să supravieţuiască în Spaţiu? Iar eu am răspuns: Îmi pare rău: tardi-cum se numesc?” 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *