gazduire web create web design

NASA organizează concurs pentru descoperirea de metode pentru ca astronauţii să producă hrană în Spaţiu

NASA organizează concurs pentru descoperirea de metode pentru ca astronauţii să producă hrană în Spaţiu
gazduire web create web design

NASA şi Agenţia Spaţiaţă Canadiană pun la bătaie 500.000 de dolari. The Deep Space Food Challenge este o competiţie internaţională. 20 de echipe vor merge în faza a doua iar câştigătorii vor fi anunţaţi pe 20 septembrie.

 

 
Spaţiul poate fi o lume fascinantă pentru unii. Mai puţin pentru cei care adoră să mănânce.

NASA face echipă cu Agenţia Spaţială Canadiană şi pune la bătaie un premiu de 500 de mii de dolari. Banii vor fi oferiţi celor care vor dezvolta metode pentru ca astronauţii să producă hrană în Spaţiu. În prezent, astronauţii de pe Staţia Spaţială internaţională se hrănesc cu mâncare congelată transportată de pe Pământ.

„Astronauţii în viitor aflaţi într-o călătorie către Marte vor petrece mulţi ani departe de planeta noastră. Asta înseamnă că nu vor putea să meargă rapid la băcănie sau că vor avea parte de nave de marfă cu alimente”, explică dezvoltatorii programului.

The Deep Space Food Challenge este competiţia care nu va ajuta doar la descoperirea de a produce hrană în condiţii dure pentru misiuni spaţiale. Teoria va putea fi aplicată şi pentru regiuni cu condiţii dure de pe glob.

Prima fază a competiţiei este deja în desfăşurare şi proiectele pot fi înregistrate până pe 28 mai. Se pot înscrie echipe din toate ţările. Cele mai bune 20 de echipe ale primei faze vor fi invitaţi de NASA să participe la construcţia prototipului. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 21 Septembrie.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *